Ukrayna krizi

Kremlin: Ukrayna’nın NATO üyeliğine dair söylenenler, operasyon başlatmakta haklı olduğumuzun delili

Kremlin Sözcüsü Peskov, NATO ülkelerinin Ukrayna’nın olası üyeliği üstünde anlaşmış olmasının, bu İttifakın saldırgan doğasını ortaya koyduğunu ve Rusya’nın Ukrayna’da özel askeri operasyon başlatmakla ne denli haklı gösterdiğini belirtti.
Sitede oku
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “NATO, daha önceden, özel askeri operasyonun başlamasından önce bahsettiğimiz saldırgan doğasını göstermeye devam ediyor. Ukrayna’yı ittifakın içine çekme politikasını da belli ki sürdürüyor” dedi.
Peskov, “(Rusya) Devlet Başkanı (Vladimir Putin) bu potansiyel tehditten, özel askeri operasyonun başlamasından önce bahsetmişti” diye ekledi.
Peskov’un bu açıklamaları, Kiev’e giden NATO Genel Sekreteri Jens stoltenberg’in, ittifak ülkelerinden her birinin Ukrayna’nın ittifaka olası üyeliği üstünde anlaştıklarını söylemesini izledi.
Kremlin Sözcüsü, “Bunların hepsi, Devlet Başkanı’nın (Putin), Rusya’nın çıkarlarından ve güvenliğini sağlamanın gerekliliğinden yola çıkarak bu operasyonun başlatılmasına ilişkin verdiği kararın haklılığını biraz bile olsa aklıyla düşünebilen herkese gösteriyor” değerlendirmesini yaptı.
Peskov, NATO için de, “Karşımızda, ülkemizi düşman olarak gören ve ülkemizin güvenliğine el uzatan saldırgan bir blok bulunuyor” ifadelerini de kullandı.
Ukrayna krizi
NATO: Ukrayna'ya askeri yardımlar 2022'nin başından bu yana 165 milyar doları geçti
Yorum yaz