2023 TÜRKİYE SEÇİMLERİ

Kahta’da CHP konvoyuna saldırı: Kılıçdaroğlu programını iptal etti

Depremlerden etkilenen Adıyaman’ın Kahta ilçesine bayram ziyareti için için yola çıkan millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, konvoyu ilçe girişinde saldırıya uğrayınca programını son dakikada iptal etti.
Sitede oku
Kılıçdaroğlu’na yönelik Adıyaman merkezde başlayan olaylar, Kahta’da saldırıya dönüştü.
CHP liderinin saat 16.00’da Yüzüncü Yıl Parkı’nda halkla buluşması planlanmıştı.
Diken'den Recep Karadoğan'ın haberine göre, buluşmaya katılanlar arasında HDP'li gençlerin de yer aldığı görüldü.
Ancak Kılıçdaroğlu gelmeyince gençler şehrin girişine doğru yürüyüşe geçti. Yolda AK Parti ilçe teşkilatı önünde karşı karşıya gelen HDP’li ve AK Partili gruplar arasında kısa süreli gerginlik çıktı.
AK Partililer, HDP’lilerin “Patates soğan güle güle Erdoğan” sloganına tekbir getirerek karşılık verdi.
Fakat Kahta’ya girmek üzere olan Kılıçdaroğlu’nun konvoyunda önde bulunan araçlara, ilçe girişindeki AK Parti binası önünde tekmelerle saldırı düzenlendi.
Diken’in edindiği bilgiye göre aracı geride bulunan ve saldırıdan etkilenmeyen Kılıçdaroğlu, geldiği ilçe girişinden alana girmeden Ankara’ya geri dönme kararı aldı.
Bunun üzerine alanda bekleyen kişilere, Kılıçdaroğlu’nun bir görüşmesi nedeniyle Kahta’daki programını ertelendiği bildirildi.
Sinan Oğan ve Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu paylaşımları
Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıyla ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Halkımızın son derece kutuplaştırıldığı, nefret dilinin inşa edildiği bir toplum olduk. Bu dili tekrar ahlaklı bir siyasi dile çevireceğiz. Bugün yaşanan olay için Sn. Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kendisinin nazik dilini takdir ediyorum."
Cumhurbaşkanı Adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise şunları söyledi:
"Adıyaman’da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleştirilen provakatif eylemleri doğru bulmuyorum ve kınıyorum. Unutmayalım, savaşa değil seçime giriyoruz. Bu süreç namertçe değil mertçe ilerlemeli."
Yorum yaz