DÜNYA

Fransa Cumhurbaşkanı Macron tencere- tava eylemlerini değerlendirdi: Bizi bunlar ileri götürmeyecek

Emeklilik yaşını 62’den 64’e çıkaran ve ülkede haftalardır büyük protestolara yol açan tartışmalı emeklilik reformu nedeniyle halk arasındaki popülaritesi dibi gören Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron reformun yasalaşmasından sonra başkent Paris dışına yaptığı ilk ziyarette yuhalandı.
Sitede oku
Ülkenin doğusundaki Selestat kentine giden Fransa lideri ‘Macron istifa!’ sloganlarıyla karşılandı. Kendisini protesto eden vatandaşlardan birinin ‘daha önce görülmemiş ölçüde yozlaşmış bir hükümete sahip olmakla’ suçlaması ve “Yakında gideceksin, görürsün” demesi üzerine Macron bu sözlerin adaletsiz olduğunu savundu.
Macron bir gazetecinin bu yuhalanma karşısında ne hissettiği sorusuna da “Daha kötülerini yaşamıştım” yanıtını verdi. Bu tarz olayların kendisini ülke genelinde ziyaretlerde bulunmaktan alıkoyamayacağı mesajı veren Macron, “İnsanların bu öfkesine kulak verilmeli, bu öfkeye kulağımı tıkamadım ama bunlar beni ziyaretlerime devam etmekten alıkoyamayacak” dedi.
Macron dünkü ziyaretinin bir önceki ayağı kapsamında gittiği Muttersholtz köyünde tencere- tava eylemiyle karşılaştı. Köydeki bir fabrikada, Fransa’nın köklü protesto hareketlerinden biri olan tencere- tava eyleminin yeniden başlamasını değerlendiren Macron, “Fransa’nın ilerlemesini sağlayacak şey tavalar değil” eleştirisi yöneltti.
Yorum yaz