SEYİR HALİ

TTB Başkanı Fincancı: Türkiye'de çok ciddi liyakat sorunları yaşıyoruz

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tartışmaların odağı haline gelen Kızılay Başkanı Kınık hakkında soruşturma açılmasını talep eden Prof. Fincancı, “Türkiye’de çok ciddi liyakat sorunları yaşıyoruz ve bu sorunlar bizlerin yaşamlarına sebep oluyor” dedi.
Sitede oku
Radyo Sputnik’te Ali Çağatay’la Seyir Hali programına Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı konuk olarak, TTB’nin Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a yönelik soruşturma açılması talebini şu şekilde açıkladı:
“Türkiye’de çok ciddi liyakat sorunları yaşıyoruz ve bu sorunlar bizlerin yaşamlarına sebep oluyor. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerinde de buna şahit olduk. Afet durumlarında çadır temin etmesi gereken Kızılay, yardım kuruluşlarına ücret mukabili karşılığında çadır satışı gerçekleştirdi. Kızılay’ın başında bulunan kişi de bir hekim olduğu için bizler meslek örgütü olarak İstanbul Tabip Odası’na (İTO) Kerem Kınık’ın topluma zarar verici tutumu veya davranışı olup olmadığının değerlendirilmesinin yapılması amacıyla soruşturma açılması talebinde bulunduk.”

‘Kızılay’ın liyakatsiz atamaları ve yanlış yöneticileri insanlara zarar vermeye devam ediyor’

Prof. Şebnem Korur Fincancı yanlış yönetimlerin insanlara zarar vermeye devam ettiğini belirterek cümlelerini şöyle sürdürdü:
“Kızılay’ın liyakatsiz atamaları ve yanlış yöneticileri insanlara zarar vermeye devam ediyor. Örneğin şu anda ülkemizde kan ve kan ürünleri bulmakta sorun yaşanılıyor. Bağışçıların kurumlara duyduğu güvensizlik ve yetersizlik duygusu sebebiyle bağışlarda ciddi bir azalma ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu problem sadece Kızılay Başkanı’nın değil, onu oraya atayanların, liyakatsiz yöneticilerin ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da sorumluluğu altındadır. Kamu kurumları toplum yararına çalışması gereken kurumlardır fakat insanlarımızın kamu kurumlarına güvenleri kalmadı.”
Yorum yaz