Ukrayna krizi

Rusya Savunma Bakanlığı: Rus birlikleri, Artyomovsk'un iki mahallesini özgürleştirdi

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus güçlerinin son 24 saatte Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin (DHC) Artyomovsk kentindeki iki mahalleyi özgürleştirdiğini açıkladı.
Sitede oku
Ukrayna ve Donbass'ta devam eden özel askeri harekat kapsamındaki faaliyetlere dair bilgi veren Konaşenkov, Rus taarruz birliklerinin Artyomovsk kentinin kuzeybatı ve güneydoğusundaki iki mahallede kontrolü sağladığını kaydetti.
Artyomovsk, Donetsk'in 60 km kuzeyinde yer alıyor. Kent, Ukrayna ordusuna ikmal için önemli bir ulaşım merkezi durumunda. Artyomovsk'u ele geçirmeye yönelik çatışmalar, 6 ayı aşkın bir süredir devam ediyor.

'Donetsk yönünde 145 Ukrayna askeri öldürüldü'

Konaşenkov, Rus güçlerinin Donetsk yönündeki faaliyetleri sonucunda Ukrayna ordusunun son 24 saatte 145 askerini yitirdiğini bildirdi.
DHC, Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC) ve Harkov Bölgesi'ndeki Ukrayna'ya bağlı 4 sabotaj ve keşif grubunun etkisiz hale getirildiğini anlatan Konaşenkov, Kupyansk yönünde 3 4 sabotaj ve keşif grubunun bastırıldığını ve yaklaşık 35 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini söyledi.
Herson yönündeki çatışmalarda 30'dan fazla Ukrayna askerinin öldürüldüğünü belirten Konaşenkov, Krasnıy Liman yönünde 3 mühimmat deposunun ve yaklaşık 80 Ukrayna askerinin imha edildiğinin altını çizdi.
Yorum yaz