Ukrayna krizi

Korgeneral Sobolev: Rusya, nükleer tren projesini yeniden uygulamaya koymalı

Duma milletvekili Korgeneral Viktor Sobolev, ABD'ye karşı başarılı bir nükleer caydırıcılık için Rusya'nın demiryolu füze sistemleriyle donatılmış tümenleri yeniden hizmete sokması gerektiğini vurguladı.
Sitede oku
Moskova'da düzenlenen 'Modern Dünyada Nükleer Silahın Rolü ve Yeri' adlı konferansta konuşan Sobolev, günümüz koşullarında nükleer tren projesinin önemine dikkat çekti.
Rusya'nın demiryolu füze sistemlerinden oluşan tümenlerini yeniden faal hale getirmesi gerektiğini belirten Sobolev, söz konusu sistemlerin düşman için en savunmasız sistemler olduğunun altını çizdi.
Sobolev, "Başta mobil olanlar olmak üzere füze fırlatma tesisleri, tekneler, stratejik bombardıman uçakları ilk küresel silahsızlandırma saldırısına karşı savunmasızsa, demiryolu füze sistemleri en savunmasız olanlardır. Onları yeniden devreye sokmalıyız" dedi.
'Molodets' füzesiyle donatılmış Sovyet demiryolu füze sistemi, Rusya ile ABD arasında imzalanan Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması ve Sınırlandırılması Anlaşması (START-2) kapsamında 2005 yılında ordu envanterinden çıkarılmıştı.
Daha sonra imzalanan START-3, demiryolu füze sistemleri kurulmasına ilişkin bir yasak öngörmüyor.
DÜNYA
Rusya: START anlaşması ölmeye mahkum
Yorum yaz