DÜNYA

Azerbaycan-Ermenistan sınırında yeniden çatışma yaşandı: İki tarafta da can kayıpları var

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bugün Azerbaycan mevzilerine açılan ateş sonucu hayatını kaybeden ve yaralı askerlerin olduğunu duyurdu. Ermenistan'dan da benzer bir açıklama geldi.
Sitede oku
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Goris bölgesinde bulunan Ermeni birliklerin Laçın'daki Azerbaycan askerlerine TSİ 15.00 sularında ateş açtığını, bazı Azerbaycan askerlerinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirtti. Bakanlık, kesin ölü ve yaralı sayısı paylaşmadı.

Savunma Bakanlığı, Ermeni ordusunun eylemlerine karşı uygun önlemlerin alınması sonucu karşı tarafın ciddi kayıplar verdiğini bildirdi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı da, Azeri güçlerin Teh köyü yönünde mühendislik çalışmaları yapan Ermeni askerleri hedef aldığını, askerler arasında ölü ve yaralılar bulunduğunu açıkladı.

Bakanlık, Azeri ordusunun provokasyona devam ettiğini ve saat 16.30 civarında aynı bölgedeki Ermeni güçlerine havan mermisiyle ateş açtığını da bildirdi.
Azeri tarafına uygun karşılığın verildiğini kaydeden bakanlık, ölü ve yaralı sayısının daha sonra paylaşılacağını ekledi.

Azerbaycan ve Ermenistan, sınırdaki çatışma sonrasında can kayıplarının sayısını paylaştı

Bakü ve Erivan, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki Teh köyü yakınlarında çıkan çatışma sonucu meydana gelen can kayıpları ve yaralı sayısı ile ilgili bilgi verdi.
Ermenistan Savunma Bakanlığı çatışma sonrasında dört askerinin hayatını kaybettiğini, altı askerin de yaralandığını bildirdi, Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise askerler arasında üç can kaybı olduğunu duyurdu.
Her iki taraf ta birbirilerine provokasyon suçlamaları yöneltti.
Yorum yaz