MULTİMEDYA

Buckingham Sarayı ilk kez 'Kraliçe' Camilla unvanını kullandı

İngiltere Kralı 3. Charles'ın eşi Camilla'nın unvanı, Buckingham Sarayı tarafından ilk kez 'Kraliçe' olarak Kral'ın 6 Mayıs’ta yapılacak taç giyme töreni davetiyelerinde kullanıldı.
Sitede oku
1 / 5

İngiltere Kraliçe 2. Elizabeth'in vefatından bu yana 'Queen Consort (Konsort Kraliçe)' olarak anılan Camilla'nın unvanı, Buckingham Sarayının hazırladığı resmi davetiyelerde ilk kez 'Queen Camilla (Kraliçe Camilla)' olarak yer aldı.

2 / 5

Başkent Londra'daki Westminster Abbey Kilisesinde 2 bin davetlinin katılımıyla 6 Mayıs'ta yapılacak taç giyme töreninde Camilla da Kral'ın yanında yer alacak ve bu tarih itibarıyla resmen 'Kraliçe' olarak anılacak.

3 / 5

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tahttaki 70. yıl dönümüne ilişkin 5 Şubat 2022’de paylaştığı mesajında, oğlu Charles kral olduğunda, eşi Camilla'nın 'kraliçe' olacağını açıklamıştı.

4 / 5

Kraliçe Elizabeth, Prens Charles tahta çıktığında eşi Camilla'nın 'kraliçe' unvanı almasını içten dilediğini belirtmişti.

5 / 5

Kraliçe, Prens Charles kral olduğunda, halkın kendisine verdiği desteğin aynısını Charles'a ve eşi Camilla'ya vereceklerini bildiğini dile getirmişti.

Yorum yaz