YENİ ŞEYLER REHBERİ

TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı: Fiber altyapının büyütülmesi gerekiyor

Daha güçlü bir Türkiye için yeni dönemde telekomünikasyon sektörüne yatırım vurgusu yapan Halil Nadir Teberci, ‘Ülkemiz yeni bir seçimle yeni bir döneme giriyor ve bu yeni dönemde elektronik haberleşme sektörünü daha fazla rekabete taşıyacak, daha bilinçli ve uzman politikalar güdülmesi gerekiyor’ dedi.
Sitede oku
Radyo Sputnik’te Serhat Ayan’la Yeni Şeyler Rehberi programına Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Nadir Teberci, Yapı Radar Kurucu Ortağı ve CEO’su Devrim Ünal Saygın ve Anadolu Sağlık Merkezi Nöroloji Bölümü Direktörü Prof. Yaşar Kütükçü konuk oldular.

TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı: Ülkemizin daha bilinçli politikalar gütmesi gerekiyor

TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Nadir Teberci, daha güçlü bir Türkiye için en kritik alanların başında olan telekomünikasyon sektörünün son yıllarda yerinde saydığına dikkat çekerek şu açıklamaları yaptı:
‘Ülkemiz yeni bir seçimle yeni bir döneme giriyor ve bu yeni dönemde elektronik haberleşme sektörünü daha fazla rekabete taşıyacak, daha bilinçli ve uzman politikalar güdülmesi gerekiyor. Sektörlerin gelişmesi için daha bağımsız kurumların varlığı, bu yapılarda daha uzman kişilerin etkin olması ve rekabeti sağlayan daha inançlı politikaların yürütülmesi elzem. Telekomünikasyon sektörü büyük bir potansiyel taşıyor ve dijitalleşen dünyada tüm bireysel yaşamı ve iş dünyasını ve dolayısıyla da ekonomiyi sırtlanıyor. Fiber altyapının büyütülmesi, sektörel rekabetin sağlanması, vergilerin indirilmesi, internet hızlarının daha fazla artırılması, uydu ve veri merkezleri hizmetleri alanında yatırımların önünün açılması gibi hizmetlerin uygulamaya geçmesini bekliyoruz.’

Devrim Ünal Saygın: ‘Yapı Radar’ olarak sektörün zorluklarını gidereceğimize inanıyoruz

İnşaat sektöründeki en önemli gündem maddesinin artan maliyetler olduğunu söyleyen Yapı Radar Kurucu Ortağı ve CEO’su Devrim Ünal Saygın şu ifadeleri kullandı:
‘İnşaat maliyetlerinin yükselişindeki sebeplerin başında saha maliyetlerinin, döviz kurlarının, asgari ücretin artması geliyor. Kur ve hammadde fiyatlarının sürekli olarak değişmesi de tedarikçi ve alıcıların sektör dinamiklerini takip etmesini zorlaştırıyor. Bu yüzden inşaat sektörünün dijitalleşmesi iş süreçlerindeki verimliliği artırırken maliyetlerin kontrol altına alınabilmesinde kritik bir rol oynuyor. İnşaat sektörünü dijitalleştiren ve fayda odaklı çalışan ‘Yapı Radar’ olarak sektörün zorluklarını gidereceğimize inanıyoruz. Bu misyonumuzdan yola çıkarak ülkemiz ekonomisinin lokomotiflerinden inşaat sektörünün dijitalleşmesini desteklemek ve sektör profesyonellerini bir araya getirmek için tasarladığımız kullanıcı dostu platformumuz ile hedeflerimizin temellerini attık.’

Prof. Yaşar Kütükçü: Unutkanlığın nedenlerinin erken tespit edilmesi oldukça önemlidir

Nörolojik bir sorun olan unutkanlığın pek çok farklı nedenle de ortaya çıkabildiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Nöroloji Bölümü Direktörü Prof. Dr. Yaşar Kütükçü şu cümleleri söyledi:
‘Eğer yaşanan unutkanlıklar kişinin iş, aile ve sosyal hayatını etkilemeye başlamışsa bu durum nörolojik açıdan bir hastalık belirtisi olarak kabul edilir ve her sebep için farklı tedaviler planlanabilir. Şehir hayatının getirdiği zorluklar, yetersiz uyuma, sağlıksız beslenme, teknolojik ürün kullanımındaki aşırılıklar son dönemde gençler arasındaki unutkanlığın nedenleri arasında yer alıyor. Unutkanlığın nedenlerinin erken tespit edilmesi oldukça önemlidir; örneğin, vitamin eksikliğinden kaynaklı bir unutkanlıkta ona uygun bir tedavi planlanırken, beyindeki sıvı dolaşımına bağlı bir bozukluk olduğunda buna uygun beyin egzersizleri ve ilaç tedavileri planlanır.’
Yorum yaz