Ukrayna krizi

Rus ve Belaruslu sporcuların Wimbledon'a katılmasına izin

İngiltere'de düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası'nın organizatörleri, Rus ve Belaruslu oyunculara müsabakalara 'tarafsız sporcu' unvanıyla katılmaları şartıyla izin verildiğini açıkladı.
Sitede oku
Ukrayna'daki askeri harekatın ardından Rus ve Belaruslu sporculara uluslararası federasyonlar tarafından uygulanan ambargoyu hafifleten bir hamle geldi.
İngiltere'de düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası'nın organizatörleri, Rus ve Belaruslu oyuncuların bu yılki müsabakalara katılmasına izin verildiğini duyurdu.
Rus ve Belaruslu tenisçilere, söz konusu müsabakalarda yer almak için 'tarafsız kalma' şartı sunuldu.
Organizasyondan yapılan açıklamada, "All England Kulübü ve Şampiyona Yönetim Komitesi adına, bu yılki şampiyonaya katılımlarla ilgili bir güncelleme yapmak istiyoruz. Şu anki niyetimiz, 'tarafsız' sporcular olarak yarışmaları ve uygun koşullara uymaları koşuluyla Rus ve Belaruslu oyuncuların katılımlarını kabul etmektir" ifadelerine yer verildi.
Daha önce Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) de Rus ve Belarusluların 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'na 'tarafsız sporcu' unvanıyla katılması için yollar aranacağını duyurmuştu.
Ukrayna krizi
Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden Rus sporcular hakkında şartlı tavsiye
Yorum yaz