YENİ ŞEYLER REHBERİ

HITMAN oyununu yaratan IO Interactive Türkiye’ye geldi

IO Interactive’nin İstanbul’da şube açmasıyla Türkiye pazarını girdiğini belirten şirket CEO’su Hakan Abrak, ‘Türkiye’deki oyun geliştiricilerinin daha kompleks projelerde çalışmak istemelerine güveniyoruz’ diyerek profesyonel oyun tutkunlarına göz kırptı.
Sitede oku
Radyo Sputnik’te Serhat Ayan’la Yeni Şeyler Rehberi programına IO Interactive CEO’su Hakan Abrak, ZGN Otonom Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Doğru ve İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Naim Çetintürk konuk oldular.

HITMAN oyununu yaratan IO Interactive Türkiye’ye geldi

Yetenek havuzunu global çapta genişleten Oyun dünyası devlerinden HITMAN oyunu yapımcısı IO Interactive Türkiye’ye geldi. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan IO Interactive CEO’su Hakan Abrak şunları söyledi:
‘Finans ortağı olmadan, oyun tutkunlarını memnun edecek ürün ve hizmetler üretmek, bizlere sonsuz bir özgürlük sağlıyor. Belirtmeliyim ki IO Interactive’de çalışmaya başlamamdan bu yana çok istediğim İstanbul ofisimizi açmış olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye, burada bulunan potansiyel ve genç kitlenin yanı sıra bizlere Orta Doğu ve Asya bölgesindeki potansiyel yeteneklere de erişim imkanı sağlayacak. Türkiye’deki oyun geliştiricilerinin bir sonraki etaba geçip, daha kompleks projelerde çalışmak istemelerine güveniyoruz. Buraya gelişimiz sonrası yakın zamanda çok daha küresel yatırımcıların ve şirketlerinin Türkiye’ye geleceğine inanıyoruz.’

‘Akıllı tarım yapan çiftçinin yapması gereken tek şey tarlasının başında durmak’

Akıllı Tarım olarak da tanımlanan Tarım 5.0’da yapay zeka teknolojileri ve insansız araçlar ile çözüm odaklı, verimliliği esas alan, çağdaş bir tarım anlayışı hedeflendiğini belirten ZGN Otonom Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Doğru şu açıklamaları yaptı:
‘Birinci önceliğimiz tarımdaki sıkıntıları nasıl optimize edebiliriz olmalıdır. Tarımda insanların en büyük sıkıntı yaşadığı şey yüksek maliyetlerdir. İkinci sırada tarlada çalıştırılacak eleman, üçüncüde ise kullanılan ekipmanların amortismanları yer alıyor. Biz ZGN Otonom olarak bu noktada şunu öneriyoruz; tarla gibi büyük bir alana güneş panelleri ve enerji depolama ünitesi konulmalıdır. Bu güneş panellerinden elde ettiğimiz enerjiyi depolama alanlarında tutup, otonom hale getirdiğimiz elektrikli traktörlerin enerjilerini şarj etmek için kullanabiliriz. Bunun yanında traktörler sensörlerle donatılır ve tarlada belli bir alanda bir ileri bir geri şeklinde kullanılırlarsa biz bunu insansız şekilde çalışabilir hale getiriyoruz. Bu şekilde de çiftçi eleman maliyetinden ve angarya işlerden de kurtulmuş oluyor. Bundan sonra akıllı tarım yapan çiftçinin yapması gereken tek şey tarlasının başında durmaktır. Çünkü tohum atma, gübre atma, sulama dahil her şey otonomlaşacak ve ölçümlenebilir, raporlanabilir olacak.’

‘Güvenilir olmaktan uzak birçok farklı site ve finansal ödeme aracı bulunmaktadır’

İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Naim Çetintürk e-ticaretteki gelişmelerin önündeki en önemli engelin bilgi güvenliği olduğunu belirterek bu konuda çalışmalar yapıldığını şu ifadeler ile belirtti:
‘Günümüzde alıcılar ile satıcıları buluşturan, bilinen ve güvenilir pazar yerleri ile markaların e-ticaret siteleri dışında halen güvenilir olmaktan uzak birçok farklı site ve finansal ödeme aracı bulunmaktadır. Nitekim zaman zaman karşılaştığımız farklı dolandırıcılık yöntemlerinin haberlere konu olması bunu kanıtlar niteliktedir. Son olarak, geçtiğimiz 15 yıllık periyotta yürürlüğe giren yaklaşık 20’den fazla kanun ve yönetmelik, ülkemizdeki e-ticaret faaliyetlerinin çok daha güvenilir şekilde yapılmasına katkı sağlamaktadır.’
Yorum yaz