VERİ MAÇ

Türkiye Ermenistan’ı 2-1 ile geçerek Euro 2024 elemelerine iyi başladı

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında Ermenistan'a konuk oldu. Erivan’dan 2-1’lik galibiyetle dönen Ay yıldızlılar Hırvatistan maçı öncesi moral depoladı.
Sitede oku
Radyo Sputnik’te Serhat Ayan, Çağlar Öner ve Ata Arslan’ın hazırlayıp sunduğu Veri Maç programında A Milli Futbol Takımının performansı ele alındı.
EURO 2020'deki hayalı kırıklığı ve 2022 Dünya Kupası'na bilet alamamanın vermiş olduğu üzüntünün ardından Ay-Yıldızlılar, yeni hedef olarak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı belirledi. Bu kapsamda Euro 2024 elemeleri aşamasında D Grubu’nda mücadele eden Stefan Kuntz’un öğrencileri, Ermenistan’a konuk oldu. Kırmızı beyazlı takım 10. dakikada Ozan Kabak'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 geriye düşse de ilk yarı bitmeden 34. dakikada Orkun Kökçü ve ardından da ikinci yarıda 64. dakikada Kerem Aktürkoğlu sahneye çıktı ve maçı 2-1 kazandı.
Ermenistan ile 0.65’lik eşit gol beklentisine sahip olan Türkiye bu galibiyetle ilk maçında puanını 3'e yükseltti. Karşılaşmaya ilişkin dikkat çekici istatistiki veriler paylaşılırken Ay yıldızlı ekip gruptaki ikinci maçını 28 Mart salı günü Bursa'da Hırvatistan ile oynayacak.
Yorum yaz