DÜNYA

İran'ın 6 eyaletinde onlarca kız öğrenci daha zehirlendi

İran’ın çeşitli eyaletlerindeki okullarda yaklaşık 3 aydır görülen toplu zehirlenme vakalarıyla ilgili araştırmalar sürerken birçok şehirde onlarca kız öğrencinin daha zehirlendiği bildirildi.
Sitede oku
İran’ın resmi ajansı IRNA’ya göre, Kuzey Horasan, Fars, Rezevi Horasan, İsfahan, İlam ve Huzistan eyaletlerinde yeni zehirlenme vakaları görüldü.
Kuzey Horasan Eğitim Genel Müdürü Ebulkasım Ekberi, eyaletin Bocnurd şehrindeki iki okulun 46 kız öğrencisinin zehirlenme belirtileriyle hastaneye kaldırıldığını açıkladı.
Ekberi, öğrencilerin mide bulantısı, halsizlik ve baş dönmesi gibi şikayetleri olduğunu belirterek durumlarının iyi olduğunu aktardı.
Fars eyaletinin Şiraz ve Servistan şehirlerinde de 24 öğrenci benzer semptomlarla hastaneye kaldırıldı.
İlam eyaletinin Eyvan, İsfahan eyaletinin Kaşan, Rezevi Horasan eyaletinin Meşhed ve Huzistan eyaletinin Ahvaz şehirlerinde de onlarca öğrencinin benzer şikayetlerle hastanelere kaldırıldığı kaydedildi.
Öte yandan Huzistan eyaletinin 6 şehrinde şimdiye kadar 700 kız öğrencinin zehirlendiği, söz konusu öğrencilerden 200’ünün ise müşahede altına alındığı kaydedildi.

Eğitim Bakanı özür diledi

Bununla beraber İran Eğitim Bakanı Yusuf Nuri, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada velilerin endişelerini anladığını ifade ederek özür diledi.
Bakan, okul yetkilerine gereken açıklamayı yapmaları talimatı verildiğini de sözlerine ekledi.
DÜNYA
İran'da 650 kız öğrenci zehirlendi: 'Anlaşılan o ki bazıları kız okullarının kapatılmasını istiyor'
Yorum yaz