Ukrayna krizi

ABD’li eski istihbarat subayı: Ukrayna ordusu Zelenskiy'e baş kaldırabilir

ABD Deniz Piyade Kuvvetleri’nin eski istihbarat subayı Scott Ritter, Ukrayna ordusunun cephedeki başarısızlıklar nedeniyle Zelenskiy'e baş kaldırabileceğini belirtti.
Sitede oku
ABD ordusunun Deniz Piyade Gücü’nde (Marine Forces) uzun süre istihbarat subaylığı yapan Scott Ritter, Judging Freedom YouTube kanalına verdiği demeçte, Ukrayna ordusunun cephedeki başarısızlıklar nedeniyle Zelenskiy'e baş kaldırabileceğini söyledi.
Ritter, “Zelenskiy askeri eylemlere devam ederse, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ona baş kaldıracak ve Ukrayna herhangi bir anlaşma yapmadan teslim olmak zorunda kalacak” dedi.
Ritter, Kiev makamlarının sahip olduğu cephanenin ancak yaza kadar yetebileceği ve ardından Ukrayna ordusunun bir çıkmaza gireceğine vurgu yaparak, "Taraflardan birinin cephanesi bittiğinde ne olduğunu herkes gayet iyi biliyor. Bu nedenle kartlar artık açık, Ukrayna çoktan kaybetti” diye konuştu.
Zelenskiy'e Washington'dan Batı desteğinin tükenmekte olduğuna ve müzakerelere başlaması gerektiğine dair birçok kez sinyal verildiğini belirten Ritter, Kiev rejiminin sonunun kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
Yorum yaz