6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremi

Rus Dışişleri: Türkiye Büyükelçisi ile depremin üstesinden gelinmesine yönelik yardımlar görüşüldü

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko’nun Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ile depremin ülkedeki etkilerinin üstesinden gelinmesine yönelik yardımları görüştüğünü bildirdi.
Sitede oku
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Gruşko, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ile görüşme gerçekleştirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Gruşko, Samsar ile depremin ülkedeki etkilerinin üstesinden gelinmesine yönelik yardımları görüştü.
Gruşko’nun Samsar’ı bugün kabul ettiğine dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:
“Görüşmede, enerji alanında karşılıklı yarar sağlayan Rus-Türk ortaklığının daha da güçlendirilmesine ve Türkiye'deki depremin sonuçlarının üstesinden gelinmesine yardım edilmesine vurgu yapılarak ikili pratik işbirliğinin güncel konuları ele alındı.”
Görüşmeye ilişkin Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden "Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Türkiye Büyükelçisi Mehmet Samsar ile görüştü. Görüşmede, enerji alanında Rus-Türk ortaklığının daha da güçlendirilmesi ve Türkiye'deki depremin sonuçlarının üstesinden gelinmesine yönelik yardımlar ele alındı" paylaşımı yapıldı.
Yorum yaz