Ukrayna krizi

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Ukrayna’ya savaş uçağı veremeyiz, bunlar oyuncak değil

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, ülkesinin Ukrayna’ya savaş uçağı tedarik etmeyi düşünmediğini belirtti.
Sitede oku
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Tagesspiegel gazetesine demecinde Ukrayna’ya tank sevkiyatı kararının Berlin için çok zor olduğunu hatırlatarak, ülkesinin Kiev’e savaş uçağı tedarik etmeyi düşünmediğini söyledi.
Baerbock, “Bunlar zor kararlar. Bunlar oyuncak değil, ağır askeri teçhizat. Bu nedenle, kendimizi en iyi nasıl koruyabileceğimizi her zaman dikkatlice tartmak önemlidir” dedi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Kiev rejimine savaş uçağı sağlanması yönündeki taleplerinin sorulması üzerine Baerbock, İngiltere'nin bu yönde girişimleri olduğunu ancak Almanya'da bu konuda herhangi bir tartışmanın yapılmadığını vurgulayarak, “Bu konuyu tartışmıyoruz. Bugüne kadar alınan kararların da hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi önemlidir. Şu anda muharebe tankları, piyade savaş araçları, mühimmat, topçu ve hava savunma teçhizatı tedarik ediyoruz” diye konuştu.

Zaharova’dan ‘hatasını kabul eden’ Baerbock’a uyarı: Samimi değilseniz daha büyük hata yapıyorsunuz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batı’nın Rusya’yla savaş halinde olduğu yönündeki sözlerinin hata olduğunu kabul eden Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock’u, bunun yeni bir ikiyüzlülük olması durumunda telafisi olmayan hata yapacağı konusunda uyardı.
Zaharova, Telegram paylaşımında, Alman diplomatın bu sözlerini değerlendirdi.
Zaharova, “Hatanızı içtenlikle kabul ediyorsanız bunu anlarsınız. Anlamak zorundasınız. Ama yine ikiyüzlülük yapıyorsanız artık telafisi olmayan bir hata yapıyorsun demektir” dedi.
Rus diplomat, “Bu son derece önemli bir duyuru! Şaka yapmıyorum. Dinleyin Annalena, insan hayatının bir parçası olduğu için herkesin hata yapma hakkına sahip olduğunu düşünüyorsanız o zaman insanların Batı silahlarından ölümüne yol açan krizi tırmandırmayı bırakın” diye ekledi.
“Almanya’nın desteklediği Zelenskiy rejimi sekiz yıldır Donbass halkını katletti” vurgusunu yapan Zaharova, “Akan kanı durdurmak ve yeni bir dünya savaşına dönüşme tehdidini ortadan kaldırmak için özel askeri harekât başlatıldı. Ama NATO suçluları yangına körükle giderek tüm bunları daha geniş kapsamlı katliama dönüştürdü” yorumunu yaptı.
Ukrayna krizi
Batı medyası: İngiltere, Ukrayna'ya savaş uçakları tedarik edebilir
Yorum yaz