Ukrayna krizi

Rus senatör: Ukrayna'nın neo-Nazizm’den kurtulmasına yalnızca Rusya yardım edebilir

Rus Senatör Cabarov, Ukrayna'nın neo-Nazizm’den kurtulmasına yalnızca Rusya'nın yardım edebileceğini belirtti.
Sitede oku
Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Dışişleri Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabarov, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Ukrayna halkının neo-Nazizm’den kurtulmasına yalnızca Rusya'nın yardım edebileceğini ifade etti.
Cabarov, “Ukraynalı kardeşlerimizi neo-Nazizm'den kurtarabilecek olan yalnızca Rusya gibi görünüyor. Bunu ne kadar erken yaparsak, o kadar çok Ukraynalı evlerine, ailelerine sağ salim dönebilecek. Ruslar ile Ukraynalılar arasındaki dostluk bağları da o kadar çabuk kurulacak” ifadelerini kullandı.
Ukraynalı politikacıların her yeni silah tedariki için 'talihsiz halkını savaşın alevlerine daha fazla attığını' söyleyen senatör, " Ukraynalı politikacılar NATO yönetmenlerinin talimatları doğrultusunda tüm ulusu yok etmeye hazırlar. NATO ile neo-Nazi Ukrayna arasında böyle bir takas söz konusu. Özünde korkunç bir takas" ifadelerine yer verdi.
Ukrayna halkının tüm bu olanlar karşısında ‘sessiz kaldığını’, çünkü Ukrayna Güvenlik Servisi’nin baskı makinesinin 7/24 çalıştığını belirten senatör, "Yirminci yüzyılın deneyimi, Nazizmin ancak dışarıdan yok edilebileceğini gösterdi. SSCB'nin 1945'te Almanya halkını Nazizm'den kurtararak yaptığı gibi" değerlendirmesinde bulundu
Ukrayna krizi
Zaharova: Brüksel yetkililerinin açıklamaları AB ilkelerini geçersiz kılıyor
Yorum yaz