DÜNYA

Türeci ve Şahin'in 'Almanya'yı terk edecekleri' iddiası yalanlandı

Bild'in Kovid-19 aşısı geliştiren BioNTech şirketinin sahipleri Uğur Şahin ve Özlem Türeci Almanya'dan taşınarak İngiltere'ye yerleşme kararı aldığı yönündeki haberi, BioNTech tarafından yalanlandı.
Sitede oku
Almanya'nın Bild gazetesinde yer alan haberde, Almanya'nın yeni yetenekleri ve yükselen markaları ülkede tutmakta zorlandığını yazarken, 'Kovid-19 kahramanları bile ülkeyi terk ediyor' başlığıyla Berlin yönetimini eleştirmişti ve çiftin faaliyetlerini İngiltere'ye taşıma kararı aldığı iddia edilmişti.
Bild'in haberinde, "Eskiden 'Made in Germany' bir kalite işaretiydi fakat bu artık değişti ve giderek daha çok şirket fabrikalarını ve araştırmalarını yurt dışında yapıyor. Ya da tamamen gidiyor. Son örnek Alman Covid-19 devi BioNTech" ifadelerine yer verilmişti.

İddia yalanlandı

BioNTech Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Jasmina Alatovic, yaptığı açıklamada, Bild gazetesinin haberinin doğru olmadığını bildirdi. Alatovic, "Düzeltilmesini istedik. İngiltere'de ek yerler planladığımız doğrudur. Bunun BioNTech'in Almanya veya dünya çapındaki konumları üzerinde hiçbir etkisi yoktur" dedi.
Yorum yaz