MULTİMEDYA

Kosova’da sel: Sokaklar sular altında kaldı, mahsur kalanlar botlar ve askeri araçlarla kurtarıldı

Kosova’da 3 gündür devam eden şiddetli yağış nedeniyle bazı bölgelerde sokaklar ve caddeler sular altında kaldı, en az 100 kişi de güvenli bölgelere tahliye edildi.
Sitede oku
Kosova’da son 3 gündür etkisini sürdüren şiddetli yağışlar nedeniyle ülkenin özellikle İpek, Skenderay, Mitroviça ve Poduyeva bölgelerinde merkez caddeler sular altında kaldı.

1 / 8

Birçok şehirde nehirlerin taşması sonucu evler, işyerlerinde su baskınları yaşanırken mahsur kalan Kosovalılar, Kosova Güvenlik Gücü (FSK) botları ve askeri araçlarla kurtarıldı.

2 / 8

Kurtarma çalışmaları gece botunca devam ederken vatandaşlar güvenli bölgelere yerleştirildi. Yetkililer en az 100 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

3 / 8

Ayrıca Kosova Meteoroloji Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yağışların birkaç gün daha etkili olacağı uyarısı yapıldı.

4 / 8

Kosova Savunma Bakanı Armend Mehaj yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin birçok yerinde devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle hükümet olarak her türlü tedbiri aldıklarını ve olaya anında müdahale edildiğini söyledi.

5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8
Yorum yaz