Ukrayna krizi

Kremlin: Ukrayna’nın Dinyeper kentinde binanın çökmesine neden olan saldırıyı biz düzenlemedik

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna’nın Dinyeper kentinde sivillerin yaşadığı binanın Peskov,roketin, Ukrayna hava savunma sistemlerinin müdahalesi sonucunda düştüğünü belirtti.
Sitede oku
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’nın Dinyeper kentinde cumartesi günü çok sayıda sivilin yaşamını yitirmesine neden olan roket saldırısıyla ilgili soru üzerine, “Rusya ordusu, sivillerin yaşadığı binalara saldırı düzenlememektedir. Askeri tesislere saldırı düzenliyoruz. (Dinyeper’deki binanın çökmesi) Ukrayna hava savunma sistemlerinin eylemlerinin sonucudur” açıklamasını yaptı.
Dinyeper’deki bina cumartesi akşamı yaşanan bir patlamanın sonucunda çökmüştü. Bundan önce Ukrayna tarafı, ülkenin tamamında hava savunma sistemlerinin çalışmaya başladığını duyurmuştu.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy binanın çökmesi yüzünden 30 sivilin yaşamını yitirdiğini söyledi.
Ukrayna krizi
Rusya ordusu Ukrayna güçleriyle ilişkili enerji tesislerini vurdu, Artyomosk’a ilerliyor

‘İngiltere’nin Ukrayna’ya göndereceği yeni tanklar da diğerleri gibi yanıp kül olacak’

Kremlin Sözcüsü, İngiltere’nin Ukrayna’ya Challenger-2 tankları göndermeyi planlıyor olmasına ilişkin soru üstüneyse, “Ukrayna’ya yeni silahlar göndermeyi planladıkları söyleyen Avrupa ülkeleri bilmeliler ki sahadaki durumu değiştiremezler. Sadece yaşananların uzamasına neden olurlar ve Ukrayna devletinin başına daha çok bela açmış olurlar” dedi.
Peskov, “Özel askeri operasyonumuz sürüyor. (İngiltere’nin Ukrayna’ya göndermeyi planladığı) bu tanklar da diğerleri gibi yanıp kül olacaklar. Özel askeri operasyonun hedeflerine muhakkak ulaşılacak” diye ekledi.
Ukrayna krizi
NATO Genel Sekreteri: Rusya ile Batı arasındaki ilişkilerin normalleşmesini beklemiyorum
Yorum yaz