Ukrayna krizi

Rus senatör Klişas: Avrupalı politikacılar, Minsk anlaşmaları hakkında 8 yıl boyunca yalan söyledi

Rus Senatör Andrey Klişas, Avrupalı politikacıların Ukrayna'yı ‘büyük bir savaşa’ hazırlamak için Minsk anlaşmalarının önemi hakkında sekiz yıl boyunca yalan söylediklerini belirtti.
Sitede oku
Rusya Federasyon Konseyi Anayasa Komitesi Başkanı Andrey Klişas, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Avrupalı politikacıların Ukrayna'yı silahlandırmak ve ‘büyük bir savaşa’ hazırlamak için Minsk anlaşmalarının önemi hakkında sekiz yıl boyunca yalan söylediklerini ifade etti.
Klişas, “Avrupalı politikacılar, 8 yıl boyunca Minsk anlaşmalarının önemi hakkında yalan söyledi, ‘Minsk anlaşmalarının uygulanmasında ilerleme kaydedilmediği’ gerekçesiyle Rusya'ya yönelik yaptırımları uzattılar ve bunların hepsini sadece Ukrayna'daki neo-Nazileri silahlandırmak, eğitmek ve büyük bir savaşa hazırlamak için yaptılar” ifadelerini kullandı.
Daha önce Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ardından eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, de Minsk anlaşmalarının Kiev'e güçlenmesi için zaman kazandırdığını söylemişti.
Yorum yaz