TÜRKİYE

Yılbaşı rezervasyonu yapacaklara uyarı: Mekânların internet sitelerini kopyalıyorlar

Dolandırıcılar, yeni yıla eğlence mekanlarında girmek isteyenleri hedef alıyor. Mekanların adına sahte internet siteleri açan dolandırıcılar, sahte rezervasyon yapıyor ve ödeme talep ediyor.
Sitede oku
Dolandırıcılar, yılbaşı kutlamalarının yaklaşması ile yeni dolandırıcılık yöntemleri kullanmaya başladı.
Eğlence mekanlarının adını ve internet sitelerini kopyalayan dolandırıcılar, bu siteler üzerinden sahte rezervasyon alıyor ve rezervasyon yaptıran kişilerden ödeme talep ediyor.
Posta'dan Hülya Çaylak'ın haberine göre, bu yöntem yüzünden mağdur olan eğlence mekanları, müşterilerine uyarı mesajı gönderdi.
İşletmelerin gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı:
"Yılbaşı öncesinde dolandırıcıların hedefinde eğlence mekanları var. Sahte internet siteleri açan ve farklı WhatsApp numaraları üzerinden rezervasyon alıp, şahsi IBAN’larına ücret talep eden dolandırıcılara karşı dikkatli olunuz"
Dolandırıcıların kullandığı bu yönteme ‘oltalama’ dendiğini belirten Tüketiciler Derneği Başkanı Levent Küçük, “Özellikle hizmet işletmelerinde enflasyonun da etkisiyle son dönemde fiyatlar çok arttı. Yılbaşı dolayısıyla da mekanlar sanatçı ya da ekstra eğlence organize ettiği için fiyatlar normal günün 2-3 katına kadar çıktı. İşte dolandırıcılar da bu durumu kullanıyor. Eğlence yeri arayan vatandaşlara normalden daha düşük fiyatlar teklif ederek vatandaşı ‘oltasına’ çekiyor” diye konuştu.
Yorum yaz