MULTİMEDYA

Diyarbakır’da tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde Noel ayini

Diyarbakır'da, Hristiyan inanışına göre Hz. İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen Noel, tarihi Meryem Ana Süryani Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutlandı.
Sitede oku
1 / 8
Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde bulunan ve Süryani cemaati için önemli kiliselerin başında gelen Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi’nde Noel ayini yapıldı.
2 / 8
Hristiyan inanışına göre Hz. İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen Noel için düzenlenen ayinde Süryani aileler hazır bulundu.
3 / 8
Hz. İsa’nın doğum günü nedeniyle bir araya gelen grup, dini inançları gereği mum yakıp dua etti.
4 / 8
Mardin’den gelen Metropolit Saliba Özmen ve Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz'ün yönettiği ayinde, Süryanice ve Türkçe dualar okundu, birlik ve beraberlik için dua edildi ve ilahiler seslendirildi.
5 / 8
Süryanilerin mum yakıp, dilek dilediği ayin sonunda katılımcılara çörek ve şeker ikram edildi.
6 / 8
Ayinin sonunda gazetecilere açıklama yapan Metropolit Saliba Özmen, Süryanice "Yeldo" denilen doğuş bayramını kutlamak için Diyarbakır'a geldiklerini ve gördükleri ilgi karşısında mutlu olduklarını kaydetti.
7 / 8
Özmen, "Hristiyan olsun, Müslüman olsun bir araya geliyor, sevgimizi, saygımızı, dayanışmamızı gösteriyoruz. Bütün Hristiyan aleminin bayramını kutluyorum. Buraya gelen Müslüman kardeşlerimize, dostlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bölgemiz başta olmak üzere dünyada barışın, huzurun, hoşgörünün hüküm sürmesini diliyoruz. Bu bayramın da bunlara vesile olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.
8 / 8
Ayin öncesi kiliseye gelen Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Süryanilerin bayramını kutladı.
Yorum yaz