POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Duması Başkanı Volodin'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Volodin'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.
Sitede oku
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin TBMM Başkanı Şentop ile görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin'i kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabulde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop da hazır bulundu.

Erdoğan’a Putin’in selamlarını iletti

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Volodin’in Erdoğan’a Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in selamlarını ilettiği belirtildi.
Volodin görüşme sırasında ‘Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerinin büyük ölçüde Putin ve Erdoğan’ın çabaları sayesinde dinamik bir biçimde geliştiğini’ kaydetti.
Volodin, her iki ülkenin parlamenterlerinin de ülke liderleri tarafından ikili ilişkilere dair alınmış kararların yasal düzleme oturtulması için gerekenleri yapmaları gerektiğini de ekledi.
Duma’dan yapılan açıklamaya göre Volodin ve Erdoğan görüşmeleri sırasında, gelecek sene ülkelerin parlamento başkanlarının katılımı ile terörle mücadele ve bölgesel işbirliğini güçlendirme konulu bir konferans düzenlenmesi olasılığını da ele aldılar.
POLİTİKA
Türkiye ve Rusya meclis başkanları terörle mücadele konferansının ikincisini yapmak için anlaştı
Yorum yaz