Ukrayna krizi

Rusya Dışişleri doğruladı: Rus ve ABD'li temsilciler İstanbul'da görüşüyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya ve ABD'nin dışişleri bakanlığı temsilcilerinin bugün İstanbul'da görüşme yaptığını doğruladı.
Sitede oku
14 Kasım'da Ankara'da Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin ile CIA Direktörü William Burns'ün yaptığı görüşmenin ardından Türkiye, bir kez daha Rusya-ABD buluşmasına ev sahipliği yapıyor.
Valday Uluslararası Tartışma Kulübü'nün toplantısında konuşan Ryabkov, "Evet, gerçekten İstanbul'da ilgili dairelerin direktörleri düzeyinde bir görüşme yapılıyor. İlkesel olarak bu, ikili ilişkilerdeki 'tahriş edici hususları' istişare etmek için periyodik olarak yürütülen bir faaliyet. Belirli bir aranın ardından ABD'lilerle bu konuda yeniden temasa geçtik" dedi.

'ABD'yle önemli konularda yeniden diyalog kurduğumuzun sinyali değil'

Ryabkov, İstanbul'daki görüşmenin Rusya'nın ABD'yle önemli konularda yeniden diyalog kurduğuna dair siyasi bir sinyal olmadığını belirtti.
Rus diplomat, "Bu, ABD'yle önemli konularda yeniden diyalog kurduğumuza dair bir siyasi sinyal değil. Bu, sadece teknik bir temas" ifadelerini kullandı.
Ukrayna krizi
Putin: Batı, Ukrayna’yı kolonisi hâline getirdi, ülkeyi Rusya’ya karşı yem olarak kullanıyor

ABD Dışişleri: Rusya'nın Ukrayna'daki harekatı gündeme gelmedi

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, İstanbul'daki görüşmede Rusya'nın Ukrayna'daki özel askeri harekatının gündeme gelmediğini söyledi.

Sputnik'e demeç veren ABD'li yetkili, "Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir bürokratın dar kapsamdaki ikili konular hakkında Rus muhataplarıyla görüşmek için İstanbul'da bulunmakta olduğunu veya bulunduğunu teyit edebiliriz" dedi.

Yetkili, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın özel diplomatik müzakereler hakkında yorumda bulunmayacağını kaydederek ancak temaslar sırasında Rusya'nın Ukrayna'daki harekatının istişare edilmediğini söyleyebileceğini ekledi.
Yorum yaz