DÜNYA

Lukaşenko: Devletlerarası ödemelerde Rus rublesinin kullanılmasından memnunuz

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Belarus’un devletlerarası ödemelerde Rus rublesinin kullanılmasından memnun olduğunu söyledi.
Sitede oku
Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te düzenlenen Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) zirvesinde gazetecilere konuşan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, “Bugün devletlerarası ödemelerin Rus rublesi cinsinden yapılmasından memnunuz” dedi.
Belarus ile Rusya arasındaki ödeme işlemlerinde doların kullanılmasından vazgeçilmesi kararının şartlara bağlı olarak alındığını ve bunun zorunlu bir adım olduğunu, ancak bu konuda herhangi bir sorun olmadığını belirten Lukaşenko, "Bizi fazla zorladıklarında, 'Pekala, sorun değil, Rus rublesi kullanırız' dedim” diye konuştu.
Belarus lider, enerji kaynakları ödemelerinde Rus rublesine geçişin Belarus tarafından önerildiğine dikkat çekerek, "Uzun bir süre, hatırlarsanız, Rusya'ya şunu önerdik: ‘Rus rublesi ile ticaret yapalım’, Rus tarafı ‘Hayır, dolar ile ticaret yapalım’ dedi. Petrol ve gaz ödemelerini yapmak için bu dolarları biryerlerden kazanmak zorunda kalıyorduk” ifadelerini kullandı.
Yorum yaz