DÜNYA

Elon Musk, Twitter ofislerine uyku odaları yaptırıyor

Geçen ay satın aldığı Twitter'da çalışanların yarısının işten ayrılmasına neden olan Amerikalı milyarder Elon Musk, ofislere uyku odaları yaptırmaya başladı.
Sitede oku
Tesla, SpaceX ve Twitter CEO'su Elon Musk, geçen ay satın aldığı Twitter'da köklü değişikliklere giderken 'daha fazla iş' için ofislere uyku odaları yaptırmaya başladı.
Forbes'un haberinde, Twitter'ın San Francisco ofisindeki çalışanların dün, büyük yataklar, bitkiler, başucu lambaları, büyük ekranlar ve masalar gördükleri aktarıldı.
Bir çalışan, şirketten bu konuda kendilerine bir bilgi verilmediğini söyleyerek bunun daha önceki uygulamalar gibi kendilerine sorulmadan uygulamaya geçilen işlerden biri olduğunu belirtti.
Şirketin ofislerinde kaç uyku odası olduğu henüz bilinmiyor, fakat her katta 4 ilâ 8 arasında uyku odasının yer alabileceği düşünülüyor.
Bir kaynak, odaların daha çok boş olan katlarda olduğunu dile getirdi.
DÜNYA
Twitter'da yol ayrımı: Musk'tan 'Ya uzun saatler yoğun çalışmayı kabul edin ya da terk edin' resti

Musk ile San Francisco Belediye Başkanı arasında polemik

Öte yandan San Francisco Yapı Teftiş Departmanı'ndan bir sözcü, yetkililerin Twitter genel merkezinde teftiş yapacaklarını söylemişti. Karar, San Francisco Belediye Başkanı London Breed ile Musk arasında polemiğe neden oldu.
Musk, Twitter hesabından Reed'e yanıt vererek, "Yani San Francisco kenti, çocukları fentanilden korumak yerine yorulan çalışanlar için yatak sağlayan şirketlere mi saldırıyor? Öncelikleriniz nerede London Reed?!" ifadelerini kullandı.
Geçen hafta San Francisco Chronicle gazetesi, geçen günlerde kentteki oyun parklarından birinde sentetik opioid yuttuktan sonra ölen bir bebek hakkında haber yapmıştı.
Yorum yaz