POLİTİKA

Akşener: 1 kilo domates 7.36 lirayken bir yılda, 19.90 liraya çıkmış, yani yüzde 170 artmış

İYİ Parti lideri Akşener, partiisnin grup toplantısında yaptığı konuşmada "1 kilo domates 7.36 lirayken bir yılda, 19.90 liraya çıkmış, yani yüzde 170 artmış" dedi.
Sitede oku
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki akademisyenlere seslenen Akşener, "Tüm akademisyenlerine ve öğrencilerine, her zaman yanlarında olduğumuzu, bir kez da söylemek istiyorum. Siz hiç merak etmeyin. Yaşadığınız bu kabus bitecek" ifadelerini kullandı.

'Enflasyon düştü masalları anlatmaya hazırlanıyorlar'

Tüik'in Mayıs 2022'den beri veri açıklamayı durdurduğunu söyleyen Akşener, "Şimdi de, hummalı bir biçimde baz etkisiyle, hesap oyunlarıyla milletimize, enflasyon düştü masalları anlatmaya hazırlanıyorlar. Ama yemezler" dedi.
Fiyatlardaki artışlara da değinen İYİ Parti lideri, "Her evin vazgeçilmezi sütün 1 litresinin fiyatı; 2021 yılının, Kasım ayında, 7.13 lirayken, 2022 yılının, Kasım ayında, 15 buçuk liraya çıkmış. Yani, 1 yıllık artış oranı, yüzde 117,4. Mesela 1 kilo domates 7,36 lirayken, 19,90 liraya çıkmış. Yani, 1 yılda, yüzde 170,3 artmış" açıklamasında bulundu.
Akşener, EYT konusunda ise partisinin 100 milyar TL'lik bütçe önergesi verdiğini söyledi.

'Zerre tahammülümüz yok'

Son dönemde gündemde olan sokak hayvanları tartışmalarına da değinen Akşener ayrıca şunları söyledi:
"Bizim 11 yaşındaki Mustafamızının, hayatını kaybetmesine de geçtiğimiz hafta Konya’daki barınakta yaşanan vahşete de zerre tahammülümüz yoktur."
Yorum yaz