YAŞAM

Türkiye’de Dostoyevski’nin mirası, uluslararası gençlik festivalinde tanıtıldı

Türkiye’de büyük Rus yazar Fyodor Dostoyevski’nin 201. doğum gününe ithafen ‘Yüzyıllar ve Kültürler Arası Uluslararası Gençlik Festivali' düzenlendi.
Sitede oku
Toplumsal Diplomasisi Derneği tarafından 11-13 Kasım’da Türkiye'de düzenlenen, ‘Yüzyıllar ve Kültürler Arası Uluslararası Gençlik Festivali', uluslararası bilimsel ve pratik seminerler, öğrenci yaratıcı makalelerinin çevrimiçi yarışması, Dostoyevski eserlerinden alıntı okuma yarışması da dahil olmak üzere bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Festival, Dostoyevski’nin çalışmalarını seven ve bıraktığı edebiyat mirasını daha iyi anlamak isteyenlerin yoğun ilgisini çekti.
Rus Dünyası Vakfı, Ankara’daki Rus-Türk Dostluk Evi, St. Petersburg’daki Dostoyevski Müzesi, Türk eğitim kurumları temsilcilerinin desteğiyle Toplumsal Diplomasisi Derneği tarafından düzenlenen festivalin asıl amacı, Rus edebiyatını okuyan okul ve üniversite öğrencilerinin bilimsel ve toplumsal gelişimini sağlamak olduğu belirtildi.

Etkinlik kapsamında ayrıca ‘Yabancıların Gözünden Dostoyevski’ isimli çevrimiçi çizim sergisi ve Dostoyevski Müzesi’nin Türkçe sanal turu düzenlendi.
Yorum yaz