DÜNYA

ABD medyası: NATO’nun uçak gemileri Kuzey Kutbu'nda gösteri yaparcasına Rusya’ya yaklaşıyor

ABD merkezli 19FortyFive sitesi, NATO’nun uçak gemilerinin Arktik bölgede gösteri yaparcasına Rusya’ya yaklaştıklarını yazdı.
Sitede oku
Askeri analiz sitesi 19FortyFive'da yayımlanan Christopher Woody imzalı makalede, Kuzey Atlantik İttifakı’nın (NATO) Kuzey Kutbu'nda askeri aktivitelerini gösteri yaparcasına yoğunlaştırdığı belirtildi.
“ABD Donanması ile Britanya Kraliyet Donanması, uçak gemilerini kademeli olarak düşük gerilim bölgesi olarak kabul edilen Kuzey Kutbu'na konuşlandırıyor” denilen makalede, NATO ülkelerinin ‘Moskova’nın bölgede giderek artan askeri varlığı nedeniyle’ faaliyetlerini yoğunlaştırdığı ifade edildi.
DÜNYA
ABD, Arktik bölgesi için ilk kez elçi atıyor
Woody, “İttifak böylece Rusya'nın eylemleriyle ilgili endişelerini gösteriyor” yorumunu yaptı.

Putin: Jeopolitik entrikalar sahnesi olmamalı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce defalarca 'Moskova’nın Kuzey Kutbu’nu jeopolitik entrikalar için bir alan olarak değil, istikrarlı bir işbirliği imkanı olarak gördüğünü' açıklamıştı.
Rus Dışişleri: Kuzey Kutbu bölgesi uluslararası bir çatışma alanına dönüşüyor

'Rusya'sız Arktik olmaz'

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 'Arktik ya da Pan-Arktik formatını bu bölgedeki en büyük devlet olarak Rusya'nın katılımı olmadan hayal etmenin zor olduğunu, aynı zamanda Moskova'nın Kuzey Kutbu dışındaki ülkeleri de kapsayacak şekilde etkileşime açık olduğunu' belirtmişti.
DÜNYA
Putin’den yeni Deniz Doktrini açıklaması: Ulusal çıkarlarımızın sınırlarını açıkça belirledik
Yorum yaz