DÜNYA

Britanya'da Kral Charles'a yumurta atarak protesto: 'Bu ülke kölelerin kanlarıyla inşa edildi'

Britanya, Kraliçe 2. Elizabeth hayattayken pek aşina olmadığı kraliyet protestolarına Kral 3. Charles döneminde sık sık sahne olmaya başladı. Yorkshire'ı ziyaret eden Kral Charles ile Refakatçi Kraliçe Camilla'ya birkaç yumurta fırlatan bir protestocu gözaltına alındı.
Sitede oku
York'un ana caddesinde parmaklıklar ardında sıralanan kalabalığın içindeki genç bir erkek, önlerinden geçen ve önde gelen isimlerle el sıkışan Kral Charles ile Kraliçe Camilla'ya bir dizi yumurta fırlattı.
Bir kadın polisin eşlik ettiği Kral Charles'ın adeta burnunun ucundan yumurtalar geçerken istifini bozmaması ve kendini korumaya çalışmaması da ayrıca dikkat çekti.
"Bu ülke köleciliğin kanlarıyla inşa edildi" diye bağıran beyaz erkeğin üzerine polis memurları hücum etti. Polis tarafından derdest edilerek yüzüstü yere yatırılan erkeğe ters kelepçe takıldı.
İngiliz basını, yerdeki yumurta kabuklarının görüntülerini paylaştı.
Protestocuya "Utan" diye bağıran kalabalık, Charles için "Çok Yaşa Kral" diye tezahüratta bulundu.
Polisler tarafından bacaklarından da bağlanarak havaya kaldırılıp adeta paket gibi gözaltı aracına taşınan protestocu genç ise bu sırada slogan atmaya devam etti ve kameralara dil çıkardı.
Charles-Camilla çifti, ölümünden bu yana ilk kez dikilen Kraliçe 2. Elizabeth'in heykelinin açılışına katılmak için York'taydı.
Protesto, Charles'ın vaftiz kızı Fiona Compton'ın Kral ile Britanya'nın köle ticaretindeki tarihsel rolünü tartışırken 'açıklık' ihtiyacı hakkında konuştuklarını söylemesinin ertesinde geldi.
Yorum yaz