TÜRKİYE

İskenderun'da 3, Antalya'da 2 hortum oluştu

İskenderun Körfezi'nde yan yana 3 hortum meydana geldi. Kıyıya yaklaşık 500 metre mesafede denizde görülen hortumlar, karaya doğru bir süre ilerledi. Kuvvetli yağış uyarısının yapıldığı Antalya’da da denizde, aynı anda oluşan 2 hortum gözlemlendi.
Sitede oku
İskenderun Körfezi açıklarında büyük bir hortum oluştu. Bu arada oluşan hortumun yanında iki hortum daha meydana geldi. Hortumla birlikte çakan şimşekler de gözlemlendi. Hortum, kentin birçok farklı açısından cep telefonu kameralarıyla görüntülendi. Görüntülerde hortumların İskenderun, Payas ve Dörtyol ilçeleri arasında denizden karaya ilerlediği ve daha sonra etkisini kaybettiği görüldü.

Antalya'da aynı anda 2 hortum

Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısı yaptığı turizm kenti Antalya’da, aralıklarda yağış devam ediyor. Kemer ilçesi açıklarında aynı anda yan yana oluşan 2 farklı hortum, yaklaşık 10 dakika sürdü. Hortumu görenler cep telefonlarıyla görüntüledi. Hortumlardan birinin uçaktan havadan görüntülenmesi büyüklüğünü gözler önüne serdi. Hortumlar karaya ulaşmadan gözlerden kayboldu.
DÜNYA
Meteoroloji uzmanı Ökten: Amerikan meteoroloji şirketi, kış tahmininde ilk defa Rusya'dan bahsetmedi
Yorum yaz