Avrupa'da enerji krizi

Elon Musk'ın 'Kırım, Rusya'ya ait' paylaşımına Zelenskiy'den yanıt

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD'li milyarder Elon Musk'ın Ukrayna ihtilafına çözüm önerisi olarak Kırım'ın Rusya'ya ait olduğunu kabul etmeyi sunduğu paylaşımına yanıt vererek, "Hangi Elon Musk'ı daha çok seviyorsunuz? Ukrayna'yı destekleyen mi, Rusya'yı destekleyen mi?" dedi.
Sitede oku
Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın Ukrayna ihtilafına çözüm olarak Kırım'ın Rusya'ya ait olduğunun kabul edilmesi önerisinin yer aldığı paylaşımına Kiev yönetiminden yanıt geldi.
Elon Musk'a anket ile cevap veren Zelenskiy, takipçilerine "Hangi Elon Musk'ı daha çok seviyorsunuz? Ukrayna'yı destekleyen mi, Rusya'yı destekleyen mi?" sorusunu sordu.
TSİ 07.15 itibari ile 1.6 milyondan fazla kişinin oy kullandığı anketi yüzde 81.4 ile Ukrayna'yı destekleyen cevabı önde götürüyor.

Ukraynalı Büyükelçi: S... git

Musk'ın tartışmaya neden olan paylaşımına bir yanıt da Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andrey Melnik'ten geldi. Melnik, "S... git, sana verebileceğim en diplomatik yanıt" ifadesini kullandı.
Ukrayna krizi
Musk’tan Rusya-Ukrayna barışına çözüm: Kırım, Rusya’ya ait

Tartışmaya Kasparov da dahil oldu

Bunun yanı sıra Elon Musk'ın paylaşımına yanıt verenler arasında Rus satranç şampiyonu Garry Kasparov da yer aldı. Kasparov, Musk'ın ifade ettiği senaryolarla ilgili "Bu ahlaki bir aptallık, Kremlin propagandasının tekrarı, Ukrayna'nın cesaret ve fedakarlığına ihanet" yorumunu yaptı.
Kasparov, "Ukrayna halkı ve toprakları, etnik temizlik ve katliama kendini adamış bir diktatörlük şöyle dursun, üçüncü şahıslar tarafından alınıp satılacak veya satılacak önemsiz şeyler değildir" diye ekledi.
Kasparov'a "Tweet atmaktan başka ne yaptın?" sorusunu soran Musk, "Starlink'leri Ukrayna'ya verdik, bunu yaparken 80 milyon dolardan fazla kaybettik ve SpaceX'i ve kendimi ciddi bir Rus siber saldırısı riski altına soktuk" ifadelerine yer verdi.
Yorum yaz