Ukrayna krizi

Musk’tan Rusya-Ukrayna barışına çözüm: Kırım, Rusya’ya ait

ABD’li girişimci Elon Musk, Ukrayna krizinin çözümüyle ilgili kendi vizyonunu sundu. Musk’a göre, Kırım Rusya’ya aitken Donbass ile Herson ve Zaporojye bölgelerinde Birleşmiş Milletler (BM) kontrolünde referandum yapılmalı.
Sitede oku
“Ukrayna-Rusya Barışı” için dört madde sıralayan ABD’li girişimci, takipçilerine bu tasarısıyla ilgili görüşünü ifade etmeye teklif etti.
Musk’ın planı, “ilhak edilen bölgelerde BM gözetiminde yeni oylamanın” yapılmasını, Kırım’ın “1783’ten beri olduğu gibi” Rusya içinde kalmasını, Kırım’a su teminatının garanti edilmesini ve Ukrayna’nın tarafsız statüde kalmasını öngörüyor.
Takipçilerin yüzde 58.7’si Musk’a katılırken yüzde 41.3’ü karşı çıktı.

Musk, oylamadan sonra yaptığı bir diğer paylaşımda ise, "Rusya'nın nüfusu, Ukrayna'nın nüfusunun üç katından fazla. Bu nedenle Ukrayna'nın bu savaşta topyekün bir zafer kazanması mümkün değil. Eğer Ukrayna halkını önemsiyorsanız, barış isteyin" dedi.
Musk’ın bu paylaşımından sonra borsada Tesla’nın hisseleri yüzde 9 düşüş yaşadı.

Rogozin, Musk’ın Rusya’yla ilgili sözlerine espirili yanıt verdi

Rusya Uzay Ajansı Roscosmos’un eski Başkanı Dmitriy Rogozin, ABD’li girişimci Elon Musk’ın Rusya’yla ilgili sözlerini espriyle değerlendirdi.
Rogozin, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, “Musk, bu açıklamayı, CrewDragon uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na uçuşu arifesinde yaptı. Aracın mürettebatında Roscosmos kozmonotu Anna Kikina da yer alıyor. İşte bir Rus kadınının bir Amerikalının üzerindeki etkisi” diye yazdı.
DÜNYA
Musk: RT’nin haberlerini oldukça ilginç buluyorum
Yorum yaz