DÜNYA

Moldova’da yönetimin istifası için protestolar sürüyor: Kişinev’de ek protesto kampı kuruluyor

18 Eylül’den bu yana gösterilere ara vermeyen Moldovalı protestocular, bugün de yönetimin istifasını ve erken parlamento seçimlerinin yapılmasını talep etmeyi sürdürdü. Protestoların başını çeken Şor Partisi lideri, göstericilerin daha önce kurulan çadır kampa yenisini ekleyeceklerini açıkladı.
Sitede oku
Moldova’da muhalefet tarafında yer alan Şor Partisi’nden on binlerce kişi, başkent Kişinev’in merkezinde toplanarak ülke yönetimini protesto etti.
18 Eylül’den bu yana gösterilere ara vermeyen protestocular, yönetimin istifasını ve erken parlamento seçimlerinin yapılmasını talep etmeyi sürdürdü.
Sputnik’e konuşan protesto hareketinin liderlerinden Dinu Tsurkanu, gösteriye yaklaşık 40 bin kişinin katıldığını söyledi.

'Kişinev'in tamamına yayılacak'

Şor Partisi lideri Ilan Şor, göstericilerin daha önce kurulan çadır kampa yenisini ekleyeceklerini açıkladı.
Avrupa'da enerji krizi
Moldova’da enerji krizinin sokağa döktüğü muhalefet yanlıları, cumhurbaşkanının istifasını istedi
Şor, “Başkanlık binasının yakınında ek çadır kampı kuruyoruz, böylece her sabah ona taleplerimizi hatırlatıyor olacağız. Maia Sandu aşağı” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Maia Sandu’yu 'ülkeyi yönetemediğini kabul etmeye ve gönüllü olarak istifa etmeye' çağıran Şor, “Çadır kent genişliyor, yakında Kişinev'in tamamına yayılacak” dedi.
DÜNYA
Gazprom: Moldova, tedarik edilen gaz sözleşmesi kapsamındaki ödeme sürelerini ihlal ediyor
Yorum yaz