Ukrayna krizi

Zaharova: Guterres, referandumları tanımadığını söyleyerek yetkisini aştı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, BM Genel Sekreteri Guterres’in, DHC, LHC, Zaporojye ve Herson bölgelerindeki referandumların sonuçlarının yasal gücü olmadığı yönündeki açıklamayla yetkisini aştığını belirtti.
Sitede oku
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Donbass, Herson ve Zaporojye’deki referandumların sonuçlarını tanımadıklarını açıklayan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e tepki gösterdi.
Zaharova, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
“Bu durumda, bir kez daha gelişen olayları değerlendirirken seçici yönteme başvuran Guterres’in, sadece yetkilerini aşmadığı, aynı zamanda kolektif Batı ile dayanışmaya girdiği ortada."
BM Genel Sekreteri’nin DHC, LHC, Herson ve Zaporojye bölgelerindeki halkların kendi geleceğini belirleme hakkına saldırısının, ikiyüzlülüğün ve bariz çifte standardın yeni örneği olduğunu belirten Zaharova, “BM Genel Sekreteri’nin, tamamen BM Anlaşması’nı rehber edinmesi gerekirken üye ülkeler üzerinde bir propaganda ve baskı aracı haline gelmesini kabul edilemez olduğunu sayıyoruz” diye yazdı.
Daha önce BM Genel Sekreteri Guterres, DHC, LHC, Herson ve Zaporojye bölgelerindeki referandumların yasal güce sahip olmadığını ve kınanması gerektiğini dile getirmişti.
Ukrayna krizi
Donbass, Herson ve Zaporojye'nin Rusya'ya bağlanmasının ardından, ABD'den geniş çaplı yaptırım
Yorum yaz