Avrupa'da enerji krizi

AB: Kuzey Akım boru hatlarındaki gaz sızıntıları kasıtlı eylem sonucu

Avrupa Birliği (AB), Kuzey Akım-1 ve Kuzey Akım-2 boru hatlarındaki gaz sızıntılarının kasıtlı bir eylemin sonucu olduğunu, tesadüfi olmadığını açıkladı.
Sitede oku
AB adına açıklama yapan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Baltık Denizi'ndeki boru hatlarına verilen zarar ve meydana gelen sızıntılardan endişe duyduklarını belirtti.
Güvenlik ve çevre endişelerinin en büyük öncelik olduğunu vurgulayan Borrell şunları ifade etti: "Bu olaylar tesadüf değil ve hepimizi etkilemektedir. Tüm bilgiler sızıntıların kasıtlı bir eylemin sonucu olduğunu göstermektedir. Ne olduğuna ve neden olduğuna açıklık getirmeyi amaçlayan her türlü soruşturmayı destekleyeceğiz ve enerji güvenliğindeki dayanıklılığımızı artıracak adımlar atacağız. Avrupa enerji altyapısını bozan kasıtlı eylemler kabul edilemez ve birlik içinde, sağlam karşılık bulacaktır."
DÜNYA
Nord Stream AG: Kuzey Akım-1’deki sızıntı fiziksel hasardan kaynaklanıyor

NATO ve Danimarka Kuzey Akım boru hatlarına sabotajı görüştü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Danimarka Savunma Bakanı Morten Bodskov, denizden geçen Kuzey Akım boru hatlarındaki gaz sızıntısı sonrası kritik altyapıların korunmasını ele aldı.
Stoltenberg ile Bodskov, Brüksel'deki NATO karargahında bir araya geldi. Toplantıdan sonra Stoltenberg, sosyal medyadan açıklama yaptı.
Danimarka'nın değerli bir NATO müttefiki olduğunu belirten Stoltenberg, Kuzey Akım-1 ve Kuzey Akım-2 boru hatlarında İsveç ve Danimarka açıklarında görülen gaz sızıntısına yol açan sabotajı görüştüklerini bildirdi.
Stoltenberg, "NATO ülkelerinde hayati öneme sahip altyapıların korunmasını ele aldık" ifadelerini kullandı.

Finlandiya, Kuzey Akım boru hatlarındaki sabotajlar hakkında komşularıyla görüştü

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto Avrupa Birliği (AB) Komisyonu konferansında yaptığı konuşmada, "Bu sabah Baltık Denizi bölgesinden dört ülkenin hükümeti ile görüştük" dedi.
Söz konusu sızıntıların önemli olduğunu vurgulayan Haavisto, ortak AB stratejisinin her zamankinden daha kilit role sahip olduğunu belirtti.
POLİTİKA
Danimarka Başbakanı Frederiksen: Kuzey Akım gaz sızıntıları kasıtlı eylemlerden kaynaklandı
Yorum yaz