DÜNYA

Afganistan'daki Rus Büyükelçiliği yakınında bombalı saldırı: 2 ölü

Ülkenin en büyük camilerinden birindeki saldırıda en az 20 vatandaşını kaybeden Afganistan'da bugün de Rusya'nın Kabil Büyükelçiliği girişinde patlama meydana geldi. Temsilciliğin iki çalışanı hayatını kaybetti.
Sitede oku
Afganistan'da, Rusya'nın Kabil Büyükelçiliği yakınında bombalı saldırı gerçekleştirildi.
Yetkililer, başkent Kabil'in Darul Aman Caddesi'ndeki Rus Büyükelçiliği yakınında düzenlenen bombalı saldırıda can kaybının olduğunu belirtti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı patlama sonucunda diplomatik temsilciliğin iki çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı.
Rus Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, büyükelçilik çalışanlarının ölümüne sebep olan patlamanın, büyükelçilik binasına çok yakın bir noktada, bir militanın patlayıcı bir cihazı faaliyete geçirmesi sonucunda yaşandığını kaydetti.
Yetkililer, patlama sebebiyle yaralanan Afganistan vatandaşlarının da olduğunu da doğruladı. Ayrıca, Kabil’deki büyükelçiliğin, patlamaya ilişkin soruşturma yürüten Afgan emniyet güçleri ile yakın temas halinde oldukları da belirtildi.
Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus personelin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısı ardından Kabil Büyükelçiliği ve çevresinde güvenliğin sıkılaştırıldığını belirtti.
Lavrov, söz konusu saldırıyı düzenleyenlerin bir an önce cezalandırılmasını istediklerini kaydetti.
Rusya Dışişleri Bakanı ayrıca Tacikistanlı mevkidaşı Sirociddin Muhriddin ile başkent Moskova’daki görüşmesinin başında, bir dakikalık sessizlikle hayatını kaybeden Kabil Büyükelçilik çalışanlarını andı.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da büyükelçilik binası yanında gerçekleştirilen terör saldırısını kınadığını belirtti. Peskov, “Kuşkusuz ki burada bir terör eyleminden bahsediyoruz ve tabii ki şu an için en mühimi, saldırının gerçekleştiği yerden bilgi almak, diplomatlarımızın durumu hakkında bilgi edinmek” ifadelerini kullandı.
Yorum yaz