Ukrayna krizi

BM: Zaporojye Nükleer Santrali’ndeki UAEA misyonuna desteğimiz sürecek

BM Genel Sekreterliği Sözcüsü Dujarric, BM güvenlik personelinin UAEA misyonunun Zaporojye Nükleer Santralindeki çalışmaları tamamlanıncaya kadar, verdiği desteği sürdüreceğini belirtti.
Sitede oku
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilere demecinde, BM güvenlik personelinin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) misyonunun Zaporojye Nükleer Santrali’ndeki çalışmalarını tamamlayıncaya kadar verdiği desteği sürdüreceğini söyledi.
Dujarric, “Güvenlik personelimiz ve araç sürücülerimiz, UAEA müfettişlerinin oraya ulaşmasını sağlamak için muazzam bir iş çıkardılar. Misyonun görevi tamamlanıncaya kadar verdikleri desteği sürdürecekler” dedi.
Daha önce, Ukrayna Ulusal Nükleer Enerji Kuruluşu Energoatom, UAEA misyonunun üyelerinin çoğunun Zaporojya Nükleer Santrali'nden ayrıldığını, kalan beş temsilcinin 3 Eylül’e kadar çalışmalarını sürdüreceğini duyurmuştu.

Bununla birlikte Dujarric, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın Zaporojye Nükleer Güç santralindeki misyonunu korumakla görevli güvenlik servisinin balistik inceleme yapma hakkına sahip olmadığını belirtti.
Dujarric, “Bu insanlar, güvenlik sağlıyor. Onlar, orada balistik inceleme yapmak için bulunmuyorlar. Balistik inceleme yapmaları için ne uygun uzmanlığa ne de yetkiye sahip değiller. Bu, onların işi değil. Onlar, insanlarımızı korumalı” ifadesini kullandı.
Ukrayna krizi
IAEA Genel Direktörü Grossi: Zaporojye Nükleer Güç Santrali'nde kalıcı bir misyon bırakacağız
Yorum yaz