Ukrayna krizi

FSB, Dugina suikastinin hazırlanmasında rol oynayan bir diğer kişiyi açıkladı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Daria Dugina suikastinin faili olarak açıkladıkları Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk'la birlikte saldırının hazırlanmasında yer alan Ukraynalı sabotaj grubunun bir üyesinin tespit edildiğini duyurdu.
Sitede oku
FSB, ünlü Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Daria Dugina'ya düzenlenen suikastin faillerine ilişkin yeni açıklama yaptı.
Açıklamada, "1978 doğumlu, Ukraynalı sabotaj ve terör grubunun üyesi, Ukrayna vatandaşı Bogdan Tsıganenko'nun Dugina suikastini Moskova'da Vovk'la birlikte hazırladığı tespit edildi. Tsıganenko, 30 Temmuz 2022'de Rusya'ya giriş yaptı ve Dugina öldürülmeden bir gün önce Rusya topraklarını terk etti" dendi.
FSB, Tsıganenko'nun Vovk'a fiilen var olan Kazakistan vatandaşı Yulia Zayko adına düzenlenmiş sahte araç plakaları ve evrakları temin ettiğini ve Moskova'nın güneybatısındaki kiralık bir garajda el yapımı patlayıcının hazırlanmasında yardımcı olduğunu vurguladı.
FSB, Tsıganenko'nun Rusya'ya giriş yaptığı, Vovk'la birlikte aynı araçta bulunduğu, sahte plakaları aldığı ve Rusya'dan ayrıldığı anların görüntülerinin yer aldığı videoyu da kamuoyuyla paylaştı.

RIA Novosti, Tsıganenko'nun evine ilk giden kurumlar arasında

RIA Novosti muhabiri, Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) Daria Dugina suikastinin hazırlanmasında yer aldığını açıkladığı Bogdan Tsıganenko'nun Donetsk'teki evine giden ilk gazetecilerden biri oldu.
Yorum yaz