MULTİMEDYA

Tayland Başbakanı süre dolmasına rağmen görevi bırakmadı, protestolar başladı

Tayland'da askeri darbe sonrası başbakanlığı devralan Chan-o-cha'nın görev süresinin dolmasına rağmen başbakanlığı bırakmaması üzerine ülkede protestolar başladı.
Sitede oku
1 / 5

Tayland'da 2014 yılında gerçekleşen askeri darbe sonrası orgenerallikten gelerek başbakanlığı devralan ve 3 yıllık görev süresi biten Chan-o-cha’nın görevi bırakmaması ülke genelinde protesto edildi.

2 / 5

Eylemci gruplardan bazıları başbakan görevi bırakana kadar protestoların devam edeceğini belirtti. Başbakan Chan-o-cha ise dün sabah saatlerinde gerçekleştirdiği kabine toplantısı sonrası kendisini bekleyen basın mensuplarına boğazının ağrıdığını belirterek, konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

3 / 5

Başbakan Yardımcısı Wissane Krea-ngam ise yaptığı basın açıklamasında, muhalefet partilerinin Başbakan Chan-o-cha’nın görevi bırakması taleplerinin henüz Anayasa Mahkemesi tarafından değerlendirmede olduğu ve kararın önümüzdeki günlerde netleşeceğini ifade etti.

4 / 5

Ayrıca Krea-ngam, Anayasa Mahkemesinin Chan-o-cha’nın görevi bırakması kararı alması durumunda bile başbakanlık geçici görevini yardımcısı Prawit Wongsuwon’un devralacağı ve hükümeti Chan-o-cha’nın da savunma bakanı olarak dahil olduğu kabine ile beraber yürüteceklerini belirtti.

5 / 5

Protestolar hâlâ sürüyor.

Yorum yaz