Ukrayna krizi

Nebenzya: Batı’nın Ukrayna’daki eylemleri herkese ders

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, NATO’nun Avrupa’daki davranışının ve Ukrayna’da yaşananların herkese ders olduğunu belirtti.
Sitede oku
BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Nebenzya, “Batı’nın Ukrayna’daki eylemlerinin, dünyadaki birçok kişinin gözünü, gezegenimizi saran kriz fenomenlerinin gerçek arka planına açtığını umuyoruz. Şu anda Ukrayna’da olanlar ve genel olarak NATO’nun son 30 yılda Avrupa kıtasındaki davranışı, tüm dünya için bir ders” ifadesini kullandı.
Nebenzya, “ABD ve müttefiklerinin diğer bölgelerde farklı davranacağını mı düşünüyorsunuz? Tarih bunun böyle olmadığını gösteriyor. Bu yüzden bugün çanın kimin için çaldığını sormayın, zira sizin için çalıyor” diye ekledi.

‘Dugina cinayetini Güvenlik Konseyi’ne taşıyacağız’

Ukrayna ordusunun hedefinde olan Zaporojye nükleer santral için acil toplantı talep ettiklerini dile getiren Nebenzya, Cumartesi gecesi düzenlenen bombalı suikastte hayatını kaybeden Darya Dugina cinayetini de masaya yatıracaklarını söyledi.
Dugina, “Bu cinayet, Ukrayna devletinin niteliğini gösteriyor, çünkü bu cinayet ve Ukraynalı sabotajcılar arasındaki bağ Rusya Federal Güvenlik Servisi tarafından kanıtlandı” dedi.
Ukrayna krizi
Zaharova: Dugina suikastinde Ukrayna izi bulunması, Kiev'in devlet terörü politikasını doğrular
Yorum yaz