SAVUNMA

Rusya, Armata tankını dış pazarlara çıkarmayı planlıyor

Rusya'nın askeri ihracat şirketi Rosoboroneksport’un en son geliştirilen Rus yeni nesil T-14 Armata tankını, Koalitsiya-SV obüsünü ve diğer gelecek vaat eden zırhlı araç modellerini dış pazarlara çıkarmayı planladığı açıklandı.
Sitede oku
Rosoboroneksport Genel Müdürü Aleksandr Miheyev, konuya ilişkin açıklamasında en son geliştirilen Rus yeni nesil T-14 Armata tankını ve Koalitsiya-SV obüsünü, ayrıca Rus silah üreticisi Uralvagonzavod’un (UVZ) gelecek vaat eden diğer ürünlerini dış pazarlara çıkarmayı planladığını belirtti.
Şirketin basın dairesinin alıntıladığına göre Miheyev, “Rosoboroneksport bugün T-14 Armata tankı, 2S43 Malva, 155 mm’lik Msta-S ve 152 mm’lik Koalitsiya-SV kundağı motorlu obüsleri, kendinden güdümlü 2S40 Floks topu, ayrıca kendinden güdümlü Drok havan topu gibi gelecek vaat eden modelleri piyasaya çıkarmayı planlıyor” diye konuştu.
Rosoboroneksport bugün Army-2022 forumu kapsamında UVZ ile şirketin ürün ve hizmetlerini 2022-2025 döneminde dış pazara taşımaya yönelik ortak faaliyet programı imzaladı.
T-14 Armata tankında döner taret (insansız kule) ve mühimmat bölümünden ayrı personel zırhlı kapsülü gibi benzeri görülmemiş tasarım çözümleri kullanıldı. Tank ayrıca güçlü bir top ve otomatik doldurma sistemine sahip uzaktan kumandalı silah modülü ile donatıldı, taret ve gövdenin etrafında ise tehditleri izleme, hedefleme ve tespit etme amaçlı optik cihazlar bulunuyor.
Yorum yaz