Avrupa'da enerji krizi

Rusya'da yakıt ikmali yapan Finler, vatana ihanetle suçlanıyor

Finlandiya’da, arabaya yakıt ikmali yapmak için Rusya'ya yapılan gezilerin bir ihanet eylemi olduğu görüşü yaygınlaştı.
Sitede oku
Finler Rusya’ya ‘yakıt turizmi’ konusunda anlaşamıyor: Komşu bir ülkede bir araca yakıt ikmali yapmayı yabancı bir orduyu finanse etmek ve vatana ihanet olarak mı değerlendirecek, yoksa bu uygulamayı bir zorunluluk olarak mı kabul edecek?
"Aylık tasarruf üç araba için 240 euoya ulaştı" diyen Sirpa Laurimo ise kısa süre önce Rusya'ya vize aldı ve daha önce olduğu gibi orada yakıt ikmali yapmaya devam etmeyi planladığını aktardı.
Akaryakıt turistlerinin çoğunun iki vatandaşlığı olduğu ve yakıt ikmaline ek olarak Rusya'daki akrabalarını ziyaret ettiği kaydedildi. Aralarında Andrey Harginen de var.
Harginen, “Benzin için de gidiyorum. Fiyatlar artık çok arttı” dedi.
YLE, birçok Fin vatandaşının Rusya'da yakıt satın alma uygulamasından hoşlanmadığını belirtiyor. Bunu "Putin'i finanse etme" konusundaki isteksizlikle açıklıyorlar. Bununla birlikte, bazıları Finlandiya'daki benzinin çok daha pahalı ve imkanlarının ötesinde olduğunu kabul ediyor. Anne Jarvelin gibi diğerleri, kendi zararlarına göre bu ilkeyi takip ederler.
Haberde, “Järvelin iş için 60 kilometre yol kat etmek zorunda kalacak ve Finlandiya'daki mevcut benzin maliyeti sizi ağlatmak istiyor” ifadesine yer verildi.
Ancak yine de, kadın Rusya'da yakıt ikmali yapmamaya ve başka şeylerden tasarruf etmeye karar verdi.
Finlandiya gümrükleri "turistlere yakıt verilmesine" karşı değil, ancak sürücülerin teneke kutularda benzin taşımaması için tüm arabaları dikkatle inceliyor. Bu gibi durumlarda, sürücüler kontrol noktasında konuşlandırılır.
Yorum yaz