Ukrayna krizi

Zaharova, ABD'nin eski Rusya Büyükelçisinin Ruslardan ‘ek vergi’ alınması fikrini yorumladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD'nin eski Rusya Büyükelçisi Michael McFaul'un ‘özgür ülkelere’ seyahatte bulunacak Ruslardan ‘ek vergi’ alınması fikrine Irak ve Yugoslavya'yı hatırlatarak yanıt verdi
Sitede oku
ABD'nin eski Rusya Büyükelçisi Michael McFaul'un Ruslardan ‘özgür ülkelere’ yapacakları seyahatler için ‘ek vergi’ alınması konusundaki önerisine Telegram kanalından yanıt veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD tarafından yıkılan ülkelerin yeniden inşası için Amerikan vatandaşlarının ne kadar vergi ödediğini merak ettiğini belirtti.
Zaharova, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Sormaya çekiniyorum, ABD vatandaşları Irak'ın yeniden inşası için ne kadar özel veya ek vergi ödüyor? Ya Belgrad? Michael, Biden yönetimi, ABD'nin kıyma makinesinden geçirdiği bu ülkelerde adaleti yeniden tesis etmeye başlamak için böyle bir yasama girişimini ne zaman başlatmayı planlıyor? Muhtemelen kongre seçimlerinden hemen sonra, emin olmak için."
McFaul daha önce ‘özgür ülkelere’ seyahat etmek için vize başvurusu yapan her Rus vatandaşının ‘ek bir ücret veya vergi’ ödemesi gerektiğini, toplanan vergilerin Ukrayna'nın yeniden inşası için oluşturulan özel fona aktarılabileceğini belirtmişti.
DÜNYA
Zaharova: Hiroşima’daki yas, Rusya’yı karalama girişimiyle sonuçlandı
Yorum yaz