DÜNYA

Biden doğruladı: El Kaide lideri Zevahiri öldürüldü

ABD Başkanı Joe Biden, El Kaide lideri Eymen El Zevahiri'nin, Afganistan’da CIA’in insansız hava aracı saldırısıyla öldürüldüğünü doğruladı.
Sitede oku
ABD basınının El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri'nin CIA’in Afganistan’da insansız hava aracı ile düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü duyurmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden konuya ilişkin açıklama yaptı.
Beyaz Saray bahçesinde kameraların karşısına geçen Biden, Zavahiri’nin Kabil’de ailesi ile saklandığının tespit edildiğini ve kendisinin onayı ile pazar günü insansız hava aracı ile operasyon düzenlendiğini belirtti.
Biden, "Zavahiri gitti ve bir daha asla, Afganistan'ın teröristlerin güvenli bir sığınağı olmasına neden olmayacak ve biz bundan emin olacağız. Bu terörist lider artık yok" diye konuştu.
Zevahiri'nin Cumartesi günü öldürüldüğünü doğrulayan Biden, "Onlarca yıldır Amerikalılara yönelik saldırıların arkasındaki beyin oydu...Son haftalar da dahil olmak üzere, takipçilerini ABD'ye ve müttefiklerimize saldırmaya çağıran videolar yaptı. Şimdi adalet yerini buldu ve artık bu terörist lider yok" dedi.
11 Eylül 2001 saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine de rahatlama sağlandığını ifade eden Biden, "Bu gece bir kez daha netleştiriyoruz ki ne kadar sürerse sürsün, nereye saklanırsanız saklanın, halkımız için bir tehdit iseniz, ABD sizi bulur ve çıkarır" dedi.
"Dünyanın dört bir yanındaki insanların artık kötü ve kararlı katilden korkmasına gerek yok" diyen Biden, "ABD, bize zarar vermeye çalışanlara karşı Amerikan halkını savunma konusundaki kararlılığımızı ve kapasitemizi göstermeye devam ediyor" diye ekledi.
Zavahiri'ye yönelik operasyonu "bir başarı" olarak niteleyen Biden, ABD istihbarat birimlerine de bu konudaki "olağanüstü ısrarları ve becerileri" dolayısıyla teşekkür etti.
DÜNYA
ABD medyası: El Kaide lideri Zevahiri öldürüldü
Yorum yaz