Ukrayna krizi

Lavrov: Blinken’le tahıl anlaşmasındaki sorumluluklarını nasıl yerine getireceklerini konuşacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov gazetecilere verdiği demeçte, Rusya'nın ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşme tarihi üzerinde konuştuğunu ve yakında uygun bir tarih sunacağını söyledi.
Sitede oku
Blinken’in kendisi ile telefon görüşmeye hazırlandığını Afrika gezisi sırasında öğrendiklerini belirten Lavrov, konuşmanın kendisi ofisindeyken gerçekleşmesi gerektiğini kaydetti.
Lavrov, “Gündemin ne olacağına gelince, görüşmek istedikleri konuları belirtmelerini istedik. Ukrayna tahılı konusunda BM Genel Sekteri’nin girişimleri bağlamında üstlendikleri sorumlulukları nasıl yerine getirmeyi planladıklarını duymak isteriz” dedi.
Rus Bakan, ABD’nin yaptırımlarının Rusya’nın imzalanmış olan sözleşmeleri yerine getirmesini engellendiğini, bunların Rus deniz taşımacılığında sigorta oranlarını artırdığını ve finansal zincirleri bozduğunu ifade etti.
DÜNYA
Rus Dışişleri: Lavrov, müsait olduğunda Blinken ile görüşme talebine dikkat ayıracak
Lavrov, Blinken'in mahkum takası ve tahıl ihracatı konusundaki önerilerini dinlemeye hazır olduğunu söyledi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Afrika ülkelerinin Rusya ile ilişkilerinin genişletilmesinden endişe duyduğu açıklamasının küçük düşürücü olduğunu kaydeden Rus bakana göre, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ülkelerinin Biyolojik Silahlar Sözleşmesi’nin güçlendirilmesine yönelik bir belgeyi kabul etti.
ŞİÖ ülkeleri ayrıca spor müsabakaları da düzenlemeyi planlıyor.
Yorum yaz