DÜNYA

Blinken: Lavrov ile mahkum takası önerisini görüştük

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştüğünü ve Rusya'da tutuklu ABD'liler için yaptıkları teklifi kabul etmeleri konusunda Kremlin'e ısrar ettiğini açıkladı.
Sitede oku
Blinken, Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa ile yaptığı heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile ‘açık ve samimi’ bir görüşme yaptıklarını ve mahkum takası önerisini ele aldıklarını söyledi.
Blinken gazetecilere demecinde, "Bakan Lavrov ile konuştum. Açık ve samimi bir görüşme yaptık. Kremlin'in Paul Whelan ve Brittney Greiner'ı serbest bırakma teklifimizi kabul etmesi konusunda ısrar ettim" dedi. Daha önce Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile ABD arasında Rus Viktor But'un Amerikalı Brittney Griner ve Paul Whelan ile takas edilmesi konusunda şu ana kadar herhangi bir anlaşma olmadığını belirtmişti.


Blinken, Lavrov ile Kamboçya’da görüşmeyi planlamıyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) haftası kapsamında Kamboçya’da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmeyi planlamadığı belirtildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, telefonla yapılan basın toplantısı sırasında, “Kamboçya’da Lavrov ile görüşme planımız yok” ifadesini kullandı.
Blinken, ABD-ASEAN formatındaki etkinliklere katılmak için 3-5 Ağustos'ta Kamboçya'da bulunacak. Lavrov da 4-5 Ağustos’ta Kamboçya’yı ziyaret edecek.
DÜNYA
Lavrov ve Blinken Ukrayna'daki özel askeri operasyonu görüştü
Yorum yaz