DÜNYA

CAS, Rus kulüplerinin Avrupa kupalarından men edilmesine yönelik itirazı reddetti

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nden (CAS) yapılan açıklamada, CAS’ın Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) Rus kulüplerinin uluslararası turnuvalardan men edilmesi kararına Rus kulüpleri tarafından yapılan itirazı reddettiği belirtildi.
Sitede oku
Mayıs ayı başlarında UEFA, Rus kulüplerinin 2022/23 sezonunda Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne katılmasını engelleme kararı aldığını duyurmuştu.
Bunun ardından Rus kulüpleri CSKA, Dinamo, Zenit ve FC Soçi kararın iptal edilmesi için Spor Tahkim Mahkemesi'ne başvurmuştu.
Rusya Futbol Birliği'nin Rus milli takımlarının turnuvalara katılmasının engellenmesi kararına yaptığı itiraz da reddedildi. Mahkeme, UEFA ve Uluslararası Futbol Federasyonu'nun (FIFA) kararlarının Ukrayna'daki olaylardan sorumlu olmayan kulüpleri ve genel olarak Rus futbolunu olumsuz etkilemesini ‘üzücü’ olarak nitelendirdi. Ancak, Rus takımlarının turnuvalardan men edilmesinin uluslararası futbol etkinliklerinin güvenli ve düzenli bir şekilde yürütülmesi için gerekli olduğuna hükmetti.
Yorum yaz