DÜNYA

Maldivler'e kaçan Sri Lanka lideri şimdi de Singapur'da

Dibi gören ekonomik durum karşısında çıkan halk ayaklanmasında resmi konutu vatandaşlar tarafından basılmadan hemen önce bulunduğu yerden ayrılan ve Maldivler'e gittiği öğrenilen Sri Lanka lideri oradan da Singapur'a geçti.
Sitede oku
Tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşayan ve halk ayaklanması çıkan Sri Lanka'da Maldivler'e kaçan, yetkilerini Başbakan Ranil Wickremesinghe’ye devreden ve istifa etme sözüne rağmen hâlâ resmen görevi bırakmayan Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa yine yer değiştirdi.
AFP'ye konuşan hükümet yetkilisi, Rajapaksa'nın Maldivler'den Singapur'a geçtiğini söyledi.
DÜNYA
Sri Lanka lideri Maldivler'e kaçtı, yetkileri devrettiği başbakandan ordu-polise 'düzeni sağla' emri

Singapur'dan açıklama: Ülkeye girişine izin verildi, ancak iltica talebinde bulunmadı

Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa’nın Singapur’a girişine izin verildiği ancak kendisine iltica hakkı tanınmadığı bildirildi.
Maldivler’den Singapur’a özel ziyaret kapsamında giden Rajapaksa’nın durumuna ilişkin Singapur Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Rajapaksa’nın Singapur’a özel ziyaret için girişine izin verildiği doğrulandı. İltica başvurusunda bulunmadı ve herhangi bir iltica hakkı kendisine tanınmadı. Singapur genel itibarıyla iltica taleplerini kabul etmiyor” ifadelerine yer verildi.
Yorum yaz